Blog

Alsjeblieft, veerkracht

foto Wesley Tax

 

Door: Wesley Tax

community marketeer bij IZZ

Dank je wel, beste zorgmedewerker. Voor jouw werk in de zorg. Fysiek en mentaal uitdagend werk, zoveel is duidelijk. Zo komt 1 op de 6 zorgmedewerkers uitgeput thuis, blijkt uit onze jaarlijkse monitor Gezond werken in de zorg. Je moet dus uit een bepaald hout gesneden zijn om gezond te blijven werken.


Een belangrijke eigenschap van zorgmedewerkers is veerkracht: het vermogen om fysiek, mentaal en emotioneel te herstellen van vormen van stress en tegenslagen in het leven. Het maakt dat je bijvoorbeeld opknapt van een burn-out en je mindset kunt veranderen.


Als je veerkrachtig bent, kies je ervoor om tegenslagen als mogelijkheden te zien. Het is niet voor niets de onzichtbare motor achter de zorg. Het zorgt dat je door kunt gaan. Val je onverhoopt uit? Dan zorgt diezelfde veerkracht ervoor dat je snel weer op de been bent.


IZZ helpt je ook om veerkrachtig te blijven. Met tips, tools en ledenvoordelen. En als de rek er even uit is, met de IZZ Zorgverzekering. Alsjeblieft, speciaal voor jou en je collega’s in zorg en welzijn.

 

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!