Ledenvoordeel

Werk aan een gezonde leefstijl met leefstijlapp Salut

Afbeelding vrouw
Gratis

IZZ zet zich in voor een gezonde zorg. Dus ook jouw gezondheid als zorgmedewerker vinden we belangrijk. Hoe jij energiek, met plezier en veerkrachtig je werk doet, heeft alles te maken met jouw fysieke en mentale gezondheid. Je leefstijl is daarop van grote invloed. Om je te helpen bij het zetten van stappen naar een gezondere leefstijl, werkt IZZ samen met leefstijlapp Salut.


 

Hoe?

Met leefstijlapp Salut werk je door kleine opdrachten stap voor stap aan het verbeteren van je leefstijl op gebied van bewegen, ontspannen, voeding en gewoonte. Kleine opdrachten omdat de uitdagingen op je werk vaak al groot genoeg zijn. Niet te groot omdat Salut gelooft dat kleine beetjes een groots effect kunnen geven.

IZZ in Salut leefstijlapp

Als IZZ verbinden we de IZZ-omgeving in Salut app mini uitdagingen aan de uitdagingen die jij tegenkomt in je werk en thuis. Of aan thema’s die op dit moment actueel zijn in de zorg. En delen we inspirerende IZZ trainingen, tools en info die jou als zorgmedewerker helpen beter voor jezelf te zorgen. 

Resultaat

Een gezondere jij, daar merkt iedereen wat van; jijzelf omdat je meer energie overhoudt om met de dingen bezig te zijn die jij belangrijk vindt. Jouw omgeving omdat jij beter in je vel zit, veerkracht bezit en zo beter voor anderen, ook jouw patiënten en cliënten, kunt zorgen. 

Download de app

Nieuwsgierig? Download de app en kijk zelf. Je vindt IZZ door te klikken op de paarse knop: ‘Werk jij in de zorg?’

Download de leefstijl-app voor Android 

Download de leefstijl-app voor Apple

Waarom leefstijlapp Salut

  • Salut maakt vooruitgang meetbaar: je ziet op je scherm hoe je vooruitgaat;
  • Salut checkt hoe jij een opdracht beleeft en hoe je je voelt. Geen normatieve benadering als ‘zo zou je moeten zijn’ maar persoonlijk ‘dit past bij jou en dit maakt jou, op basis van wat jij ons over jezelf vertelt, blij’;
  • De app helpt je met verbanden leggen op de momenten dat je je wel goed voelde en je leefstijl en wanneer niet. Zo ontstaat er een persoonlijk plan met suggesties die jij kunt oppakken om je beter te voelen op de gebieden beweging, ontspanning, voeding en gewoontes. 
  • Je kunt de Salut-app koppelen aan je activity tracker en zo alles in één app bijhouden. Op dit moment kun je de Salut-app koppelen aan Apple Gezondheid, Fitbit en Google Fit.
  • In de Salut-app kun je jouw medische gegevens opslaan in het Medisch Dossier; een superveilige omgeving in de app. Zo kun je deze inzien wanneer je wilt.

Veel gestelde vragen over Salut

Wie of wat is Salut?

Salut is een app die je helpt met jouw gezondheid. Je gezondheid meten én verbeteren doe je met Salut. Ontdek het verband tussen wat je doet, wat je voelt en je gezondheid. Je zult verrassende patronen zien en beter begrijpen hoe je gezonder kunt leven. Salut is een volle dochter van de ANBI Stichting Langer Gezond en kent een brede maatschappelijke verankering en context. Haar kerndoelstelling wordt gevormd door de intrinsieke wens Nederland gezonder te maken door duurzaam de burgers van Nederland te ondersteunen bij gezonder worden en blijven.

Waarom werkt IZZ samen met Salut?

IZZ ziet dat leefstijl een belangrijke rol speelt binnen het welzijn en de vitaliteit zorgmedewerkers. Als zorgmedewerker word je bijvoorbeeld bovengemiddeld mentaal en fysiek belast. IZZ heeft een samenwerking met Salut als leefstijlapp gekozen omdat het vier duidelijke gebieden kent, de opdrachten klein zijn maar het effect groot én omdat de app stil staat hoe het met jou gaat en hoe jij je voelt. Niet normatief, maar persoonlijk.

Hoe gaat Salut om met mijn gegevens?

Het beschermen, koesteren en het laten werken van de data voor jou is onderdeel van het Salut DNA. Jouw gegevens zijn bij Salut veilig en beschermd. Ze helpen je gezonder te worden en te blijven. IZZ heeft geen toegang tot je gegevens. Ook worden je gegevens niet voor commerciële doeleinden van derden ingezet. Lees hier meer over hoe Salut jou gegevens gebruikt.

Hoe krijg ik toegang tot de speciale inhoud voor zorgmedewerkers?

In de Salut-app vind je, na het installeren en openen, op het homescreen een grote knop met de vraag: “Werk je ook in de zorg?”. Als je daar op klikt, dan krijg je toegang tot een aparte pagina die gewijd is aan de zorg. De pagina heeft steeds een thematische inhoud. Wil je deze tegel niet meer zien? Klik dan op het kruisje rechtsboven.

Krijg ik ook toegang tot deze speciale inhoud als ik geen IZZ Zorgverzekering heb?

Ja. IZZ is er voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ook als je geen IZZ Zorgverzekering hebt. Natuurlijk hopen we dat je ooit wél kiest voor de IZZ Zorgverzekering, mede daardoor maak je het werk wat wij verzetten voor een gezonde zorg mogelijk, maar dat is geen vereiste om met de Salut-app aan je leefstijl te werken.

Wat mag ik verwachten van de speciale IZZ inhoud in de app?

Op de speciale IZZ-pagina binnen de Salut-app delen we relevante info, blogs, tips, tools en artikelen, verbonden aan jouw werk in de zorg. Ga aan de slag met de mini-uitdagingen die passen bij het thema van dat moment. Volg een webinar die mogelijk interessant voor je is. Elke jaar kiezen we drie of vier verschillende thema’s.