Artikel

Drie tips uit boek Zuurstof voor Zorgprofessionals: laat het bloed in je zorgorganisatie beter stromen

In haar nieuwe boek Zuurstof voor zorgprofessionals roept Anouk ten Arve van IZZ zorgorganisaties op om hun HR-beleid te versimpelen. Ze beschrijft een werkwijze voor  HR-managers, -adviseurs en leidinggevenden om een grote schoonmaak te houden in hun HR-instrumentarium. Wil je meer grip op verzuim en je medewerkers behouden? Anouk deelt alvast drie belangrijke tips.

1. Zorg voor focus

Ga niet aan de slag met tientallen project tegelijk. Leg de focus van de HR-afdeling op de relatie met de leidinggevenden, samenwerking in teams en op autonomie en zeggenschap.

2. Heb aandacht voor onderlinge verhoudingen

Stop je aandacht en energie in onderlinge verhoudingen en gedrag. Dat levert veel meer op dan de investering in leefstijlprogramma’s, individuele interventies en opleidingen.

3. Zoek een eenduidige manier van werken

Ga op zoek naar een eenduidige manier van werken die werkt voor jullie organisatie. Maak  ruimte en tijd door niet iedere keer weer een nieuwe aanpak of project op te zetten.

 

 

Zuurstof voor zorgprofessionals

De zorgprofessional snakt naar adem: door de continue overvraging zijn ze uitgeput. Anouk ten Arve, arbeids- en gezondheidsexpert bij Stichting IZZ, schreef er het boek ‘Zuurstof voor zorgprofessionals’ over. Daarin roept ze zorgorganisaties op om te stoppen met allerlei leefstijlprogramma’s en vitaliteitscursussen.

afbeelding boek

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden