Nieuws

Zuurstof voor Zorgprofessionals; de must-have voor HR-adviseurs en leidinggevenden in de zorg!

De zorgprofessional snakt naar adem: door de continue overvraging zijn ze emotioneel en fysiek uitgeput. Anouk ten Arve, arbeid en gezondheidsexpert bij Stichting IZZ, schreef er het boek ‘Zuurstof voor zorgprofessionals’  over.

In het boek roept ten Arve zorgorganisaties op om te stoppen met allerlei leefstijlprogramma’s en vitaliteitscursussen en de zorgprofessional gewoon zijn of haar werk te laten doen. Al die tientallen losse projecten leveren alleen maar spanning op in de organisatie. Haar nieuwe boek is een pleidooi om het HR- beleid te versimpelen en de professional centraal te stellen. Het boek is tot stand gekomen door  een samenwerking met zorgprofessionals, HR-managers, bestuurders, belangenbehartigers en wetenschappers.

'HR en leiders in de zorg versimpel je HR-beleid en focus!'

Opruimen en harmoniseren HR-beleid  

Ten Arve heeft de afgelopen tien jaar als het ware met een drone boven de theorie en de praktijk gehangen en deze kennis gecombineerd in het boek. Drs. Ten Arve: “De zorgkloof, het verschil tussen vraag naar zorg en het aanbod van zorgprofessionals om die te leveren, wordt steeds groter. Het is daarom bittere noodzaak om de zorg anders te organiseren. Om dit te kunnen doen, is ruimte nodig. Het verbeteren van de leefstijlactiviteiten op het werk kost veel tijd voor HR om goed in te voeren en draagt onvoldoende bij aan het oplossen van de grote knelpunten als werkdruk, verzuim, administratieve last en behoud van zorgprofessionals.

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden