Artikel

Aanvullende zorgverzekering: Zorg voor de Zorg

Werken in de zorg is uniek. En voor medewerkers soms best pittig, zowel psychisch als lichamelijk. Dit vraagt om speciaal op het werken in de zorg afgestemde aanvullende pakketten. Daarom onderzoekt IZZ ieder jaar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers. Zo weten we welke zorg zorgmedewerkers zelf veel nodig hebben. En kunnen we het Zorg voor de Zorg-pakket daarop aanpassen.

IZZ Zorgverzekering aanvullende pakketten Zorg voor de Zorg

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket: met extra korting van IZZ

Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket stemmen we met CZ en VGZ speciaal af op het werken in de zorg. Vanuit Stichting IZZ geven we zorgmedewerkers ook in 2022 €30 extra korting op dit pakket. Hierin zit onder andere:

  • Fysiotherapie: 16 tot wel 52 behandelingen in de verschillende pakketten;
  • Mondzorg: consults worden 100% vergoed;
  • Preventieve psychologische consults online;
  • Training voor mantelzorgers;
  • Online intake arbeidsfysiotherapie;
  • Mindfulness;
  • Ruim preventiebudget.

Aanvullende verzekeringen

Bovenop het IZZ Zorg voor de Zorg-pakket kunnen uw medewerkers kiezen voor aanvullende verzekeringen met een ruimere vergoeding voor o.a. fysiotherapie, luxere mondzorg (kronen en bruggen) bij de tandarts, orthodontie, bril (brilvergoeding) en alternatieve geneeswijzen. Willen zij een klein aanvullend pakket? Dat kan ook. 

CZ en VGZ

Zorgverzekeraar CZ en VGZ zijn allebei uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Medewerkers kunnen zowel bij CZ als VGZ het Zorg voor de Zorg-pakket afsluiten. De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij CZ en VGZ gelijk. De uitvoering en de premie kan per zorgverzekeraar wel verschillen. 

Korting IZZ

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2022 is die korting €30 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket verwerkt. Uw medewerkers hoeven hier dus verder niets voor te doen.

Ledenvoordelen IZZ

Bovenop voordelen en kortingen op en in het Zorg voor de Zorg-pakket biedt Stichting IZZ leden ook mooie voordelen en kortingen. Denk aan de Eigen Risico Compensatie en andere ledenvoordelen.

IZZ, zorg voor de zorg

Stichting IZZ zet zich in voor een gezonde zorg. We onderzoeken jaarlijks het zorggebruik in de zorg en ontwikkelen trainingen voor zorgwerkgevers op het gebied van gezonder werken in de zorg. Zorgmedewerkers helpen we op weg met de IZZ Zorgverzekering, webinars, trainingen, tips en tools over gezond werken in de zorg