Artikel

Aanvullende zorgverzekering: Zorg voor de Zorg

Werken in de zorg is uniek. En voor medewerkers soms best pittig, zowel psychisch als lichamelijk. Dit vraagt om speciaal op het werken in de zorg afgestemde aanvullende pakketten. Daarom onderzoekt IZZ ieder jaar het fysieke en psychische zorggebruik van zorgmedewerkers. Zo weten we welke zorg zorgmedewerkers zelf veel nodig hebben. En kunnen we de Zorg voor de Zorg-pakketten daarop aanpassen.

IZZ Zorgverzekering aanvullende pakketten Zorg voor de Zorg

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket: met extra korting van IZZ

Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket stemmen we met CZ en VGZ speciaal af op het werken in de zorg. Vanuit Stichting IZZ geven we zorgmedewerkers in 2024 tot €30 extra korting op dit pakket. Hierin zit onder andere:

  • Fysiotherapie: van 6  tot wel 52 behandelingen in de verschillende pakketten;
  • Mondzorg: consults worden 100% vergoed;
  • Preventief online gesprek met een coach
  • Vergoeding mindfulness bij burn-out tot €350
  • Ruim preventiebudget.

Aanvullende verzekeringen

Binnen de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg kunnen zorgmedewerkers kiezen voor verschillende vergoedingen voor o.a. fysiotherapie, mondzorg, orthodontie en preventieve zorg. 

Willen zij liever een kleinere aanvullende verzkering? Dat kan ook. We bieden de Zorg voor de Zorg Budget door CZ en Zorg voor de Zorg Instap door VGZ. Twee voordelige aanvullende verzekeringen met een goede dekking tegen een scherpe prijs. 

CZ en VGZ

Zorgverzekeraar CZ en VGZ zijn allebei uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Medewerkers kunnen zowel bij CZ als VGZ de IZZ Zorgverzekering afsluiten. De vergoedingen in Zorg voor de Zorg zijn bij CZ en VGZ grotendeels gelijk. De uitvoering en de premie kan per zorgverzekeraar wel verschillen. 

Korting van IZZ

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk te houden, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2024 is die korting €30 per betalende deelnemer per jaar. Op de nieuwe verzekering Zorg voor de Zorg Instap van VGZ en Budget van CZ geldt een korting van € 15 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al in de premie van de Zorg voor de Zorg-pakketten verwerkt. Medewerkers hoeven hier dus verder niets voor te doen.

Ledenvoordelen IZZ

Naast de verzekering biedt Stichting IZZ leden ook mooie extra';s en kortingen. Denk aan de Eigen risico compensatie en onze ledenvoordelen (gratis trainingen en kortingsacties).

IZZ, zorg voor de zorg

Stichting IZZ zet zich in voor een gezonde zorg. We onderzoeken jaarlijks het zorggebruik in de zorg en bieden trainingen op het gebied van gezonder werken in de zorg. Zorgmedewerkers helpen we op weg met de IZZ Zorgverzekering, webinars, trainingen, tips en tools over gezond werken in de zorg