Over IZZ. Zorg voor mensen in de zorg

Nederland kan niet zonder de zorg. En de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor bijna 17 miljoen mensen die allemaal ooit, soms, steeds vaker of continu zorg nodig hebben. Voor goede zorg, zijn gezonde zorgmedewerkers nodig. En gezonde zorgorganisaties. Bij IZZ werken we hier aan. Iedere dag.

Over Stichting IZZ


Over IZZ

Stichting IZZ heeft bijna 400.000 leden, opgericht en aangestuurd door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland. Als belangenbehartiger van mensen in de zorg wil IZZ de gezondheid en inzetbaarheid van mensen in de zorg verbeteren. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma.

De IZZ Zorgverzekering van mensen in de zorg 

Werken in de zorg is uniek. En vaak pittig, zowel lichamelijk als psychisch. IZZ helpt je om goed voor jezelf te zorgen en zo gezond, energiek en met plezier te blijven werken. De IZZ Zorgverzekering wordt zorgvuldig afgestemd op de gezondheidsrisico’s van het werken in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie of vervangende mantelzorg. Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekeringen maken we namens de leden afspraken over de inhoud, premie en service met de uitvoerend zorgverzekeraars (VGZ en CZ).

Zo werken we samen aan gezonde zorgorganisaties

Als ledencollectief van bijna 400.000 leden weten wij wat er in de zorg speelt. We monitoren, doen onderzoek en vertalen data en analyses naar Gezond Werken-programma’s en een passende zorgverzekering. Onze kennis delen we actief; met werknemers, werkgevers, samenwerkingspartners en kennispartners binnen en buiten de branche. Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector en een gezonder Nederland.

Bestuur Stichting IZZ 

Het bestuur van Stichting IZZ bestaat uit vertegenwoordigers van aangesloten werkgevers- en werknemersorganisaties in de zorg.

De werkgevers worden vertegenwoordigd door: NVZ Vereniging Ziekenhuizen, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ActiZ en Jeugdzorg Nederland. De werknemers door: FNV Zorg en Welzijn, CNV Zorg en Welzijn, NU'91 en de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg.

Downloads