Nieuws

De collectieve IZZ Zorgverzekering voor medewerkers 2024

De IZZ Zorgverzekering is voor alle mensen in de zorg en welzijn. Onze kennis van gezond werken in de zorg gebruiken we bij het samenstellen van de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg. Dat betekent dat de zorgverzekering past bij wat een zorgmedewerker nodig heeft. Want werken in de zorg is mooi, maar vraagt ook veel van je medewerkers.

IZZ Zorgverzekering voor uw medewerkers 2023

De IZZ Zorgverzekering 2024

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor zorgmedewerkers én hun gezin. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het even tegen zit.

 • Basisverzekering vanaf €138,95 per maand
 • Extra korting van IZZ tot € 30,00 per jaar op Zorg voor de Zorg
 • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
 • Eigen risico compensatie tot €385 bij post covid en PTSS
 • Kleine, goedkopere aanvullende pakketten waaronder Zorg voor de Zorg Budget
 • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen (incl. €30 extra IZZ korting)
 • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken

 

Voor 2024 hebben we weer afspraken gemaakt met zorgverzekeraars VGZ en CZ over o.a. de dekking en korting op de aanvullende verzekeringen. Lees hier wat deze afspraken inhouden:

Financieel voordeel

 • EUR 30 korting van stichting IZZ om de premie betaalbaar te houden. Op Zorg voor de Zorg Budget en Instap geven we € 15 korting. Deze extra korting zit al in de premie verwerkt.
 • Tot 20% collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen.

Eigen risico compensatie bij post-covid en PTSS

Wij blijven ook in 2024 het eigen risico tot € 385 vergoeden bij zorgkosten door post covid. PTSS-klachten door ongewenst gedrag, agressie en geweld tijdens het werk? Vanaf 1 januari 2024 kunnen zorgmedewerkers hier ook de eigen risico compensatie voor aanvragen. 

Beweeg je Beter app

De app IZZ Beweeg je Beter is vanaf 2024 ook te gebruiken voor herstel van (lage) rugklachten, nek- en schouderklachten en bij artrose. De app bevat herstelprogramma’s met oefeningen en tips, gemaakt door fysiotherapeuten en medisch specialisten. Zie de app als extra hulp van IZZ bij herstel. De app is in 2023 begonnen met een herstelprogramma voor post covid. Beschikbaar voor iedereen met het Mijn IZZ lidmaatschap.

Zorg voor de Zorg: ruime vergoedingen fysio en psychische hulp

Onze kennis over gezond werken in de zorg gebruiken we voor een passende aanvullende verzekering voor zorgmedewerkers Zorg voor de Zorg met:

 • Ruime vergoeding voor fysiotherapie oplopend van 6 tot 52 behandelingen per jaar
 • Vergoeding van online psychische hulp (VGZ). Of online deelname aan Stressless (CZ)
 • Vergoeding voor Mindfulness bij burn-out tot maximaal 350

Afhankelijk van je zorgbehoefte bieden we verschillende pakketten aan. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

Overgangsregeling orthodontie voor bestaande deelnemers met Extra 1 en 2

De dekking voor orthodontie wijzigt  in Zorg voor de Zorg Extra 1 en 2 in de IZZ Zorgverzekering door VGZ per 1 januari 2023. Deelnemers die in 2022 Zorg voor de Zorg Extra 1 of 2 hadden, houden wel recht op de vergoeding uit 2022.

Ledenvoordelen en korting

Wanneer medewerkers een IZZ Zorgverzekering afsluiten, zijn ze ook lid van Stichting IZZ. Ze hebben dan recht op de vele ledenvoordelen die wij beiden, zoals korting op producten, gratis trainingen en webinars. Het enige dat ze nog even moeten doen, is het lidmaatschap activeren.

Contact

Zorgverzekeraars CZ en VGZ voeren de IZZ Zorgverzekering uit. Voor vragen kunt u contact opnemen met: 

Medewerkers kunnen bij Stichting IZZ terecht voor vragen over de collectieve ziektekostenregeling IZZ, de IZZ ledenvoordelen en met vragen over gezond werken in de zorg. 

Heeft u vragen of wilt u meer weten over welke kennis uw zorgorganisatie kan helpen om de gezondheid van uw zorgmedewerkers te verbeteren? Bekijk dan de contactgegevens van Stichting IZZ voor zorgorganisaties

illustratie werken in de zorg