Artikel

IZZ werkt samen met CZ en VGZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Dat doen wij met het Gezond werken in de zorg programma en de eigen IZZ Zorgverzekering. Stichting IZZ is geen zorgverzekeraar, hiervoor werken we samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij voeren de IZZ Zorgverzekering uit.

IZZ werkt samen met CZ en VGZ

Uitvoering IZZ Zorgverzekering door CZ en VGZ

Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering, werkt IZZ samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Stichting IZZ is dus géén zorgverzekeraar maar wel belangenbehartiger voor de mensen in de zorg! Door samen te werken met twee zorgverzekeraars hebben zorgmedewerkers meer keuze, omdat ze uit meer basisverzekeringen en aanvullende pakketten kunnen kiezen. Zo is de IZZ Zorgverzekering voor nog meer zorgmedewerkers aantrekkelijk en vormen we een nog krachtiger ledencollectief. 

Als ledencollectief werken we samen met zorgorganisaties om de gezondheid en inzetbaarheid van zorgmedewerkers te verbeteren. Omdat we met zowel CZ als VGZ werken, kunnen we nog meer zorgorganisaties betrekken bij het Gezond werken in de zorg programma. We vergroten zo onze invloed voor een gezonde zorgsector.

Wat doen CZ en VGZ?

Zij incasseren de zorgverzekeringspremie van uw medewerkers met een IZZ Zorgverzekering, in de meeste gevallen centraal. Zorgverzekeraar VGZ levert maandelijks een borderel aan die automatisch is in te lezen in het salarispakket. CZ en VGZ bieden beide een zakelijke mijn-cz-of-vgz-omgeving voor inzicht en het doen van mutaties m.b.t. tot de collectief verzekerde medewerkers. Lees hier meer over het incasseren van de premie. Iedereen, dus ook partners en kinderen, wordt geaccepteerd zonder medische of tandheelkundige keuring.

Contact met CZ, VGZ of Stichting IZZ

Wij maken namens onze leden met beide zorgverzekeraars scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting, de inhoud van de aanvullende pakketten, incasso, diensten en service. Alles wat een medewerker moet regelen rond de IZZ Zorgverzekering, regelt hij of zij rechtstreeks met zorgverzekeraar CZ of VGZ:

 • Premie berekenen
 • Wijzigingen doorgeven
 • Declaraties indienen
 • Vergoedingen
 • Klantenservice

Medewerkers kunnen bij Stichting IZZ terecht voor vragen over de collectieve ziektekostenregeling IZZ, de eigen risico compensatie en andere ledenvoordelen en alle informatie over hoe zij gezond kunnen werken in de zorg.

 

De voordelen van IZZ

De IZZ Zorgverzekering is er speciaal voor zorgmedewerkers én hun gezin. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het even tegen zit.

 • Basisverzekering vanaf €138,95 per maand
 • Extra korting van IZZ tot € 30,00 per jaar op Zorg voor de Zorg
 • Ruime vergoedingen voor fysio en psychische hulp
 • Eigen risico compensatie tot €385 bij post covid en PTSS
 • Kleine, goedkopere aanvullende pakketten waaronder Zorg voor de Zorg Budget
 • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen (incl. €30 extra IZZ korting)
 • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken

De IZZ Zorgverzekering 2024 kun je afsluiten bij uitvoerende zorgverzekeraars CZ of VGZ. Stichting IZZ maakt namens haar leden met zorgverzekeraars VGZ en CZ afspraken over de IZZ premie, pakket inhoud en service van de IZZ Zorgverzekering.
 

IZZ, zorg voor de zorg

Stichting IZZ zet zich in voor een gezonde zorg. We onderzoeken jaarlijks het zorggebruik in de zorg en ontwikkelen trainingen voor zorgwerkgevers op het gebied van gezonder werken in de zorg. Zorgmedewerkers helpen we op weg met de IZZ Zorgverzekering, webinars, trainingen, tips en tools over gezond werken in de zorg

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden