IZZ werkt samen met CZ en VGZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ zorgt voor de zorg. Dat doen wij o.a. met de IZZ Zorgverzekering. Stichting IZZ is geen zorgverzekeraar, hiervoor werken we samen met zorgverzekeraars CZ en VGZ. Zij voeren de IZZ Zorgverzekering uit, die wij op basis van onze kennis over de zorg bij hen voor jou hebben samengesteld. 

IZZ werkt samen met CZ en VGZ

IZZ Zorgverzekeraar? Dit regel je bij VGZ en CZ 

De IZZ Zorgververzekering wordt geregeld en uitgevoerd door verzekeraars VGZ en CZ. IZZ is dus geen zorgverzekeraar. Met VGZ en CZ regel je dus alles rondom je IZZ Zorgverzekering. Van het afsluiten van je verzekering tot online declareren. Ook voor vragen over je IZZ Zorgverzekering kun je terecht bij de zorgverzekeraars. 

Samenstelling IZZ Zorgverzekering

Zowel CZ als VGZ bieden een IZZ basisverzekering. VGZ heeft vier varianten van de basisverzekering, CZ drie. Ook bieden ze allebei het Zorg voor de Zorg-pakket (speciaal afgestemd op werken in de zorg) en diverse aanvullende pakketten aan.

Met CZ en VGZ maken we scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting en de inhoud van de aanvullende pakketten. Zo krijg je bij beide zorgverzekeraars de wettelijke maximale collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Ook is iedereen welkom en word je zonder medische of tandheelkundige keuring geaccepteerd.

IZZ Zorgverzekering – Zorg voor de Zorg-pakket

VGZ en CZ bieden allebei het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket, speciaal afgestemd op jouw werk in de zorg. Meer weten over de overeenkomsten en verschillen tussen de Zorg voor de Zorg-pakketten van beide zorgverzekeraars? Lees hier meer

Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket 

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden voor mensen in de zorg, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2022 betaalt IZZ € 30,00 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al verwerkt in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket die CZ of VGZ bij je in rekening brengt.

IZZ en VGZ (voorheen VGZ voor de Zorg)

Zorgverzekeraar VGZ is al vanaf de start van IZZ (ruim 40 jaar) uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. Met ruime vergoedingen voor fysio en mantelzorg. Met extra online psychische hulp én snelle uitbetaling door de handige IZZ Zorgverzekeringsapp. 

IZZ en CZ

Sinds 2019 is CZ ook uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. CZ doet meer dan alleen het vergoeden van zorg. Zij helpen je met het vinden van goede zorg, maar doen ook aan wachtlijstbemiddeling en meekijken second opinion. Service en gemak staan voorop: van aanmelden en inzicht in vergoedingen tot declaraties indienen en gespreid betalen van je eigen risico. 

Dit regel je met IZZ

IZZ is een ledencollectief. Dit betekent wij ons voor én met jou en ruim 410.000 leden inzetten voor een gezonde zorg. Dit doen we met de IZZ Zorgverzekering en ledenvoordelen voor leden van IZZ. Want je bent met een IZZ Zorgverzekering automatisch lid van IZZ maar je moet je lidmaatschap wel activeren om gebruik te maken van de IZZ ledenvoordelen. Daar vragen wij niets voor terug, maar je kunt als je wilt wel actief deelnemen aan onze onderzoeken of ledenpanel. 

Daarnaast doen we allerlei projecten rondom Gezond werken in de Zorg. We doen onderzoek en zetten deze resultaten om in trainingen, tips en tools waar jouw werkgever en jij mee aan de slag kunnen. 


 

De IZZ Zorgverzekering in 2022:

  • Speciaal Zorg voor de Zorg-pakket met €30 extra korting per jaar
  • Eigen Risico Compensatie bij COVID-19
  • Scherpe premie én 5% collectiviteitskorting
  • Ruime vergoedingen voor fysio en psychologische ondersteuning
  • Gratis trainingen, tools en kortingsacties om je gezondheid te versterken