IZZ werkt samen met CZ en VGZ. Wat betekent dat?

Stichting IZZ is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. Samen maken we ons sterk voor een gezonde zorgsector. Dat doen wij met de eigen IZZ Zorgverzekering en het Gezond werken in de zorg programma. We doen onderzoek naar gezond werken in de zorg en delen deze kennis met zorgmedewerkers en zorgorganisaties. IZZ werkt samen met CZ en VGZ (voorheen VGZ voor de Zorg) voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekering.

Samenwerking VGZ en CZ – IZZ Zorgverzekering

Contact met CZ, VGZ of Stichting IZZ

Alles wat je moet regelen rond je IZZ Zorgverzekering, regel je met zorgverzekeraars CZ of VGZ. Van het afsluiten van de verzekering tot online declareren. Voor vragen over je verzekering kun je terecht bij de zorgverzekeraars. Stichting IZZ is er voor je bij vragen over het IZZ lidmaatschap, ledenvoordelen, of het ledenpakket ZorgGezond.

Op izz.nl vind je algemene informatie over de IZZ Zorgverzekering, over de collectieve ziektekostenregeling IZZ en hoe je inspraak kunt hebben op de samenstelling van de IZZ Zorgverzekering (bijvoorbeeld via het IZZ ledenpanel). Ook vind je hier informatie over gezond werken in de zorg in de vorm van publicaties, interviews, onderzoeken, tips en tools.

Samenstelling IZZ Zorgverzekering

Je kunt bij zorgverzekeraar CZ en VGZ kiezen voor 3 basisverzekeringen, het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket dat is afgestemd op het werken in de zorg en diverse andere aanvullende pakketten. Met CZ en VGZ maken we scherpe afspraken over de premie, collectiviteitskorting en de inhoud van de aanvullende pakketten. Zo krijg je bij beide zorgverzekeraars de wettelijke maximale collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering. Ook is iedereen welkom en word je zonder medische of tandheelkundige keuring geaccepteerd.

Samenwerking VGZ en CZ – IZZ Zorgverzekering

IZZ Zorg voor de Zorg-pakket

Zowel zorgverzekeraar CZ als VGZ biedt het aanvullende IZZ Zorg voor de Zorg-pakket aan dat speciaal is afgestemd op het werken in de zorg. De vergoedingen in het Zorg voor de Zorg-pakket zijn bij VGZ en CZ gelijk. De invulling kan per zorgverzekeraar wel verschillen. Een voorbeeld: in de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg is een vergoeding voor Mindfulness bij burn-out opgenomen. De vergoeding is bij beide zorgverzekeraars maximaal € 350,- per jaar, maar zorgverzekeraar VGZ vergoedt een fysieke training en zorgverzekeraar CZ vergoedt een online programma.

De premie voor het IZZ Zorg voor de Zorg-pakket verschilt bij beide zorgverzekeraars. Het verschil in premie tussen CZ en VGZ komt o.a. door een verschil in uitvoeringskosten, de samenstelling van de deelnemers bij beide zorgverzekeraars en (zorg)inkoopverschillen.

Extra korting van IZZ op het Zorg voor de Zorg-pakket 

Om het Zorg voor de Zorg-pakket toegankelijk en betaalbaar te houden voor mensen in de zorg, betaalt Stichting IZZ hieraan mee. Dat noemen we de extra korting van IZZ. In 2021 betaalt IZZ € 30,00 per betalende deelnemer per jaar. Dit is al verwerkt in de premie van het Zorg voor de Zorg-pakket die CZ of VGZ bij je in rekening brengt.

IZZ en zorgverzekeraar VGZ (voorheen VGZ voor de Zorg)

Zorgverzekeraar VGZ is al vanaf de start van IZZ (ruim 40 jaar) uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. VGZ kan meer voor je doen. Van hulp bij mantelzorg tot wachtlijstbemiddeling.

IZZ en zorgverzekeraar CZ

Sinds 2019 is CZ ook uitvoerder van de IZZ Zorgverzekering. CZ doet meer dan alleen het vergoeden van zorg. Zij helpen ook met het vinden van goede zorg. Oók als je voor een ander zorgt. Service en gemak staan voorop: van aanmelden en inzicht in vergoedingen tot declaraties indienen.