Ledenvoordeel

Online zelfhulp: Angst en paniek

Afbeelding poppetje Angst en paniek
Gratis voor IZZ-leden

Wat als angst je soms meer in de greep houdt dan je zou willen? Krijg inzicht in je klachten en pak ze aan. Deze module helpt je om zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je klachten. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van inzichten uit de cognitieve gedragstherapie.

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen met milde angst en/of paniekklachten. De module helpt je om zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je klachten. Wanneer je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook baat hebben bij de oefeningen. Maar we raden je aan met je huisarts te overleggen welke hulp voor jou het meest geschikt is. Wanneer je last hebt van gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelt en/of minder plezier beleeft dan voorheen, kan het zijn dat je depressieve klachten of een depressie hebt. Overleg ook dan eerst met je huisarts of deze zelfhulpmodule voor jou (op dit moment) de beste manier is om je klachten te verminderen.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van de module Angst en paniek is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van angst en paniek. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie.

Onderwerpen

  • Angst en paniek begrijpen: verminderen van angst en paniek begint met weten dat je last hebt van angst, in welke situaties je angstig bent en waarvoor je precies bang bent.
  • Stress en ontspanning: een gezonde leefstijl maakt je weerbaarder tegen stress en angst.
  • Angst en gedrag: om minder angst en spanning te gaan voelen, is het nodig jezelf bloot te stellen aan situaties die je eng vindt.
  • Denkpatronen doorbreken: door je bewust te worden van je eigen gedachten, krijg je meer inzicht in je angstklachten.

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen