Ledenvoordeel

Online zelfhulp: Somberheid

afbeelding poppetje somber
Gratis voor IZZ-leden

Als je somber bent, heb je meestal nergens zin in. Zo kan een negatieve spiraal ontstaan. Leer wat je daaraan kunt doen. De module helpt je zelfstandig en anoniem je somberheidsklachten aan te pakken. Met behulp van de oefeningen, tips en informatie ga je bewuster kijken naar je gedrag en kun je leren hoe je positief blijft. Ook sta je stil bij jouw gedachten en gewoonten.
 

Voor wie?

Deze module is bedoeld voor mensen met milde depressieklachten: gevoelens van somberheid, je neerslachtig voelen en/of minder plezier beleven aan dingen dan voorheen. Wanneer je klachten ernstig(er) zijn, kun je ook baat hebben bij deze module. Wel raden we je dan aan met je huisarts te overleggen welke hulp voor jou het meest geschikt is.  

Inhoud ontwikkeld door experts

Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de cognitieve gedragstherapie. Daarnaast is ook gebruik gemaakt van de inzichten uit de cursus van Grip op je Dip. Het programma Grip op je Dip is een gezamenlijk project van De JuttersIndigoDimence en het Trimbos-instituut.

Onderwerpen

  • Gebruik leren maken van helpende gedachten om angsten de baas te blijven;
  • Negatieve gedachten omvormen naar iets positiefs;
  • Het belang van ontspanning en de nadelen van te veel spanning;
  • Positieve activiteiten;
  • Weg met somberheid

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen