Ledenvoordeel

Online zelfhulp: Werkstress

afbeelding werkstress
Gratis voor IZZ-leden

Stress hoort bij het leven en dus ook bij werken. Ervaar je werkstress en wil je graag weten hoe je hiermee om kunt gaan? In deze module kun je zelfstandig en anoniem aan de slag met tips en oefeningen om werkstress het hoofd te bieden.

Voor wie?

Deze module is geschikt voor jou als je werkend bent, stress door je werk ervaart en gemotiveerd bent om deze werkstress zelfstandig te verminderen.

Inhoud ontwikkeld door experts

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro, in samenwerking met ervaringsdeskundigen en experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

Onderwerpen

De module biedt je inzichten en handvatten om werkstress te onderzoeken en herkennen. In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Werkstress onderzoeken: Voor iedereen is het ervaren van werkstress anders. Werkstress kan ontstaan door het ervaren van teveel stressbronnen en te weinig energiebronnen op je werk. Door jouw werkstress te onderzoeken en je bewust te worden van de oorzaak ervan, kan je hier iets aan veranderen.
  • Met werkstress omgaan: Met werkstress omgaan: Iedereen reageert op een andere manier op werkstress. Het is van groot belang dat je jouw stresssignalen niet negeert. Ze zijn er immers niet voor niets. Door deze signalen te negeren, kan je meer werkstress ervaren en uiteindelijk zelfs in een burn-out terecht komen.
  • Jouw stressreacties: Elk mens gaat op een andere manier met stress om. Wanneer je hiervan bewust bent, zal je merken dat je, in zekere mate, een keuze hebt in de manier waarop jij op stress reageert.
  • Motivatie: Onder motivatie vallen alle processen die ervoor zorgen dat je jezelf ergens toe aanzet. Op welke manier je je gemotiveerd voor je werk voelt, heeft een belangrijke invloed op het ervaren van werkstress en werkplezier.

Bestellen

Dit ledenvoordeel is voor iedereen in zorg en welzijn. Sluit je gratis aan bij IZZ, het grootste collectief in zorg en welzijn en profiteer direct van het voordeel. Meld je nu aan.

Ben je al lid van IZZ, (log in en) ga dan verder met bestellen.

Aan de slag

Je hebt nu gratis toegang tot dit online programma. Klik op de link om naar de site van Mirro te gaan. Daar maak je eerst een account aan. Hiermee heb je toegang tot alle trainingen die Mirro biedt.