Ledenvoordeel

Online zelfhulp: Zelfbeeld

Mirro module Zelfbeeld
Gratis voor IZZ-leden

De module geeft inzicht in op welke manier jouw denken invloed heeft op jouw gevoelens en gedrag. Je krijgt handvatten om een realistische en meer positieve kijk op jezelf te krijgen. In de module komen verschillende onderwerpen aan bod die je zelfbeeld beïnvloeden, zoals negatief denken en perfectionisme.

In de module komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Negatief denken: Een negatief zelfbeeld zorgt voor (automatische) negatieve gedachtes. Deze beïnvloeden hoe we ons voelen en gedragen. Door anders (positiever) te denken, gaan we ons anders voelen en gedragen. 
  • Leefregels: Iedereen leeft volgens bepaalde regels. Deze ontstaan voornamelijk tijdens onze jeugd. Deze leefregels kunnen positief zijn (wees geduldig), maar ook negatief (zeg nooit “nee”). Door de negatieve leefregels te veranderen, werk je aan een positiever zelfbeeld.
  • Perfectionisme: Perfectionisme kan een uiting zijn van een negatief zelfbeeld. Hierdoor kun je veel bereiken (goede baan, strak lichaam), maar dit kan ook zijn keerzijde hebben (uitputting/vermoeid, het is nooit goed genoeg). Door op sommige punten wat milder te worden, sta je meer ontspannen in het leven.
  • Bouwen aan positiviteit: Een goede manier om de strijd aan te gaan met een negatief zelfbeeld is om te werken aan positieve ervaringen. Een zelfverzekerde houding zorgt voor een zelfverzekerd gevoel.

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen