Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op vragen over IZZ Beweeg je Beter. Staat jouw vraag er niet bij, stuur een mail naar info@stichtingizz.nl

Inloggen

Hoe krijg ik toegang tot de app?

Log in op IZZ Beweeg je Beter | IZZ met je IZZ lidmaatschap om de app te downloaden. Op deze pagina vind je de unieke registratiecode waarmee je de app kunt downloaden.

Nog geen IZZ lidmaatschap? Activeer deze dan.

Ik wil inloggen in de app maar ik heb een registratiecode nodig. Waar vind ik deze?

Deze code vind je op het ledendeel van de pagina IZZ Beweeg je Beter | IZZ. Als je inlogt met je IZZ lidmaatschap, vind je daar de registratiecode.

 

Over de app

Voor wie is deze app?

De IZZ Beweeg je Beter app is speciaal voor IZZ-leden (van 18 jaar en ouder) met langdurige covidklachten. Heb je echt ernstige klachten die je dusdanig belemmeren in je dagelijks leven, neem dan contact op je huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar het paramedisch herstelprogramma.

Hoe werkt de app?

Aan de hand van een paar vragen stellen we een programma met oefeningen samen dat past bij jouw klachten. Een herstelprogramma duurt vier weken. Daarna kun je het programma herhalen of een nieuw programma starten. Naast dit op-maat programma vind je er ook een basisprogramma en informatieve vlogs van medisch-specialisten.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens en deelt de app mijn gegevens ook met mijn verzekeraar?

Medische en/of gebruikersgegevens worden niet met IZZ en ook niet met enige zorgverzekeraar gedeeld. Physitrack is de gecertificeerde partij om dergelijke gegevens binnen de wettelijke kaders te bewaren. Physitrack gebruikt de gegevens voor het aanbieden van het juiste / gewenste zelfzorgprogramma(onderdeel).

Ik heb de app gedownload. Hoef ik nu niet meer naar de fysiotherapeut?

IZZ Beweeg je Beter is een zelfzorgapp gericht op lichte en/of langdurige covidklachten. Aan de hand van een paar vragen stelt de app een programma met oefeningen samen. Ongeacht de uitkomsten is het raadzaam om bij twijfel naar je fysiotherapeut of huisarts te gaan. Dit is de eigen verantwoordelijkheid van de gebruiker van de app. Heb je echt ernstige klachten die je dusdanig belemmeren in je dagelijks leven, neem dan contact op je huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar het paramedisch herstelprogramma.

In de app kun je uit verschillende aandachtsgebieden kiezen. Waarom zijn deze aandachtsgebieden gekozen?

Covid is een relatief nieuwe aandoening maar zo langzamerhand is in de gezondheidszorg wel een beeld ontstaan waar covid de meeste impact op heeft. Bovendien zijn er raakvlakken met bijvoorbeeld Q-koorts. O.b.v. deze inzichten zijn de aandachtsgebieden geselecteerd.

Waarom moet ik één aandachtsgebied kiezen om een programma te krijgen?

Elk aandachtsgebied heeft een specifiek programma met een duur van 4 weken. Voor een optimaal effect volg je idealiter het gehele programma. Hierna kun je het programma herhalen of een nieuw aandachtsgebied / programma kiezen. Je kunt ook kiezen voor het basisprogramma met algemene oefeningen om aan je fitheid te werken.

Wordt het gebruik van de IZZ Beweeg je Beter app vergoed?

Het gebruik van de app is speciaal (en gratis) voor IZZ-verzekerden. Hier is het eigen risico niet van toepassing. 

Ik heb een opmerking over de inhoud van deze app. Waar kan ik deze kwijt?

We ontvangen graag je feedback. Stuur een mail naar info@stichtingizz.nl

Bij elke video staat dat je 1 herhaling/1 set moet doen. Hoe werkt dat?

Hiermee bedoelen we dat je een video 1 bekijkt en tegelijkertijd meedoet met de oefeningen. Dan heb je de oefening voltooid.

Ik wandel en beweeg alweer wat meer maar ik krijg veel oefeningen in de app die zittend worden gedaan. Kan ik een gedeelte overslaan om zo meer bij mijn niveau te komen?

De opbouw van de app zit hem vooral in de hoeveelheid oefeningen door de weken heen. Ook zit er wekelijks verschillende informatie in. Ons advies is om dagelijks alle oefeningen te doen, zowel zittend als staand (zolang je niet te moe wordt). Kies na 2 tot 4 weken de oefeningen die voor jou de juiste prikkel geven. (Niet te licht en niet te zwaar. Pas je herhalingen aan, aan je energie van die dag, liever 10% te weinig dan 1 % te veel.

Kom je er nou niet om dit zelf te doen dan lijkt het handig om er samen met een (gespecialiseerde) fysiotherapeut doorheen te gaan en zodoende een schema te maken waarbij je de app als geheugensteuntje kunt gebruiken.

Hoe zijn deze oefeningen tot stand gekomen?

De programma’s en oefeningen zijn o.b.v. voortschrijdend inzicht over covid en belaste aandachtsgebieden samengesteld uit de oefeningen database van Physitrack, aangevuld met voorlichtende vlogs van medisch specialisten.

 

Over IZZ

Waarom heeft IZZ deze app ontwikkeld?

1 op de 3 zorgmedewerkers houdt klachten na een covidbesmetting. Voor hen heeft ledencollectief IZZ de app IZZ Beweeg je Beter gemaakt. Met deze app kunnen ze in hun eigen tempo werken aan het herstel bij (lichte) langdurige covidklachten. We maken deze app in samenwerking met fysiotherapeuten en medisch specialisten. De app sluit aan bij de Eigen Risico Compensatie van IZZ voor zorgmedewerkers die zorgkosten door covid hebben moeten maken. Bijna 2.000 zorgmedewerkers hebben de afgelopen twee jaar gebruikgemaakt van deze regeling. Zorgmedewerkers staan onder hoge druk en verdienen meer steun. Zeker ook deze groep die klachten blijft houden en het risico lopen op long covid, waardoor ze ook hun baan dreigen te verliezen.

Wat doet IZZ nog meer op het gebied van (langdurige) covidklachten?

IZZ vindt het belangrijk om zorgmedewerkers die covid hebben opgelopen en last hebben van langdurige klachten te ondersteunen. Dat doen we niet alleen met deze app maar ook met de Eigen Risico Compensatie en korting op de long covid gids. Op izz.nl/covid vind je meer informatie en artikelen en interviews met covidpatiënten.

Wie is Physitrack?

Wij werken voor deze app samen met Physitrack. Zij zijn gespecialiseerd in gezondheidszorgapps. Meer dan 100.000 professionals in de gezondheidszorg in 102 landen, waaronder fysiotherapeuten, artsen, maken gebruik van deze apps: https://www.physitrack.nl/