Artikel

Veerkracht voor de zorg

Met de IZZ Zorgverzekering

Als je in de zorg werkt, kun je wel wat hulp gebruiken. Om veerkrachtig te blijven onder druk. En snel te herstellen als het toch even mis gaat. Met de collectieve IZZ Zorgverzekering, voor alle mensen in de zorg en welzijn, én hun gezinsleden. Dit is de IZZ Zorgverzekering voor 2024.

 

Veerkracht in de zorg: medewerkers met veerkracht

De IZZ Zorgverzekering in 2024

 • voor alle mensen in de zorg en welzijn, én hun gezinsleden.
 • Ruime vergoedingen voor fysiotherapie en psychische hulp
 • Eigen risico compensatie tot € 385 bij post-covid en PTSS 
 • Vergoeding mindfulness bij burn-out tot € 350
 • Tot 20% korting op de aanvullende verzekeringen

Korting

 • Je krijgt tot € 30 op de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg terug van stichting IZZ. Op Zorg voor de Zorg Budget van CZ en Zorg voor de Zorg Instap van VGZ geven we € 15 korting. Deze extra korting zit al in je premie verwerkt.

 • Tot 20% collectiviteitskorting op de aanvullende verzekeringen.

Ruime vergoeding voor fysiotherapie en psychische hulp

Onze kennis over gezond werken in de zorg gebruiken we voor de aanvullende verzekeringen Zorg voor de Zorg:

 • Ruime vergoeding voor fysiotherapie oplopend van 6 tot 52 behandelingen per jaar
 • Vergoeding van online psychische hulp (VGZ). Of online deelname aan Stressless (CZ)
 • Vergoeding voor Mindfulness bij burn-out tot maximaal 350

Uitgebreidere eigen risico compensatie in 2024

Wij blijven ook in 2024 je eigen risico tot € 385 vergoeden bij zorgkosten door post covid. Heb je PTSS-klachten door ongewenst gedrag, agressie en geweld tijdens je werk? Vanaf 1 januari 2024 kun je hier ook de eigen risico compensatie voor aanvragen.

Beweeg je Beter app

Je kunt de app IZZ Beweeg je Beter vanaf 2024 ook gebruiken voor herstel van (lage) rugklachten, nek- en schouderklachten en bij artrose. De app bevat herstelprogramma’s met oefeningen en tips, gemaakt door fysiotherapeuten en medisch specialisten. Zie de app als extra hulp van IZZ bij je herstel. De app is in 2023 begonnen met een herstelprogramma voor post covid. 

Gratis gesprek met coach

Met de IZZ Zelfscreener en Mentale Gezondheidstest krijg je snel inzicht in jouw mentale gezondheid. De uitkomsten van deze testen kun je vanaf 2024 bespreken met een coach. Zo weet je snel of je in actie moet komen. Deze coaching krijg je vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen Zorg voor de Zorg.

Zorg Gaat Altijd Door Garantie

Met de Zorg Gaat Altijd Door Garantie heb je de zekerheid dat je voor je behandeling of operatie altijd terecht kunt in het ziekenhuis van jouw keuze. Ook al heeft dit ziekenhuis het maximale aantal behandelingen uitgevoerd (en dus het omzetplafond bereikt).

Nieuwe aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg Instap

Naast de aanvullende verzekering Zorg voor de Zorg Budget door CZ, is er nu ook de Zorg voor de Zorg Instap door VGZ. Deze voordelige aanvullende verzekering van VGZ biedt onder andere:

 • 6 behandelingen fysiotherapie
 • gratis intakegesprek bij de arbeidsfysiotherapeut
 • vergoeding voor Mindfulness bij burn-out tot maximaal 350
 • buitenlanddekking.

Bekijk ook:

Ledenvoordeel

Met je IZZ Zorgverzekering door CZ of VGZ ben je ook lid van het IZZ ledencollectief.  Met dit lidmaatschap krijg je mooie ledenvoordelen (o.a. korting op producten, gratis webinars en trainingen), ontvang je twee keer per jaar magazine de Zorg en praat je mee over wat er speelt in de zorg.

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!