Videoserie: Dit geeft mij energie in de zorg!

Blije cliënten, lol in je werk in de zorg of juist die pauze in de natuur. Elke zorgmedewerker krijgt weer energie van andere dingen. En als je die energiegevers kent, houd je meer plezier in je werk. In onze videoserie Energiebalans vertellen zorgmedewerkers over hun energiebalans voor meer werkplezier in de zorg en minder stress. Plus: Breng je eigen energiegevers en energievreters in kaart.

Foto Leon en Maaike energiegevers


Energiegevers en energievreters in de zorg

In deze videoserie vertellen zorgmedewerkers Leon, Ethel, Marije, Stephanie, Egon, Maaike en Debby over hoe zij de balans houden. Waar krijgen ze energie van en welke energievreters hebben zij op hun werk in de zorg. Ook delen ze hun gouden tip met jou. 

IZZ Zelfscreener: jouw energiebalans

Met de IZZ Zelfscreener breng je zelf snel in beeld wat jou energie geeft en wat stress oplevert. Op basis van deze test kun je jouw energiegevers- en vreters in evenwicht brengen. En dus gezond je werk in de zorg blijven doen.

En lezen:

Leon: ‘Geef elkaar complimenten als je een succesje hebt geboekt’

Maaike: 'Mijn werkweek is nu beter in balans’

In vier stappen naar meer balans

  1. Maak een lijstje van jouw energiegevers- en vreters 
  2. Ga het gesprek aan met je collega’s
  3. Praat met je leidinggevende
  4. Kom in actie 
     

Lees het stappenplan voor meer balans

Meer tips en tools

Om je werk in de zorg goed te kunnen doen, is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Ook omdat je werk juist mentaal het nodige van je vraagt. Uit onze Monitor Gezond werken in de zorg blijkt dat bijna 4 op de 10 zorgmedewerkers overweegt om weg te gaan bij de organisatie waar ze werken. De IZZ Zelfscreener is een van de tools om goed voor je zelf te zorgen. Kijk voor meer tools, tips en verhalen op onze themapagina Mentaal fit.

 

afbeelding glimlach challenge

Doe de Glimlach Challenge

(Glim)lachen is gezond. Door te lachen, maak je dopamine en serotonine aan. Deze geluksstofjes maken je blij en werken bovendien ontspannend. De Glimlach Challenge van IZZ tovert een glimlach op je gezicht. En dat geeft niet alleen jouw energiepeil een boost, maar ook je werkplezier. Ontvang vijf weken lang elke maandag een leuke opdracht in je mailbox.