Artikel

Wat zijn jouw energiegevers en –vreters?

Omgaan met stress. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want soms kan het best onduidelijk zijn waar jouw stress vandaan komt. En vaak komt het niet enkel door je werk, situatie thuis of andere omgevingsfactoren maar is het een combi van van alles. Wil jij inzicht krijgen in jouw bronnen van energie en stress en welke oplossingen er zijn? Doe de IZZ Zelfscreener.

IZZ Zelfscreener in het kort

  • Geeft inzicht in wat jou energie of stress geeft en hoe je daar mee omgaat.
  • Is speciaal gemaakt voor zorgprofessionals.
  • Geeft in 10 minuten een uitslag met praktisch advies. 
  • Is een duidelijk signaal als het tijd is om écht hulp in te schakelen. 
  • Vul je het beste in op een tablet of computer.

Doe de Zelfscreener

Voor IZZ leden: De zelfscreener is gratis beschikbaar voor IZZ leden. Heb je een IZZ Zorgverzekering? Ga dan naar de ledenvoordeelpagina en log in om gebruik te maken van de zelfscreener.

Geen IZZ lid? We hebben de Zelfscreener tijdelijk opengezet voor elke zorgmedewerker die de test wil doen. Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang eenmalig de link naar de IZZ-Zelfscreener. Dit kan tot en met 31 december 2023.

 

Nieuwsbrief opt-in

 

Resultaat

Na het beantwoorden van alle vragen krijg je een uitslag: groen, oranje of rood. Groen betekent dat er een balans is tussen dat wat energie en wat stress geeft. Oranje wijst op een mogelijke disbalans tussen de energievreters en energienemers. Rood moet je zeker serieus nemen. Bij de uitslag geven we je tips over bij wie, hoe of waar je hulp kunt zoeken en welke tools je op weg kunnen helpen bij het omgaan met stress.

 

Energiegevers en -nemers

Over de IZZ Zelfscreener

De IZZ Zelfscreener is speciaal ontwikkeld voor mensen die werken in de zorg. Normaal is de screener alleen beschikbaar voor onze IZZ-leden, maar nu tijdelijk voor alle zorgmedewerkers. Met de Zelfscreener breng je binnen tien minuten in kaart wat jou energie geeft en wat stress oplevert (thuis of op het werk) en hoe je daarmee omgaat. 

Ook vraagt de test naar je netwerk en in welke mate je daarop terug kunt vallen. Heb je een partner, vrienden of bijvoorbeeld collega’s of een coach waar je terecht kunt, die jou steunen en adviseren? Dat zijn je hulpbronnen om met stress om te kunnen gaan. Alleen al nadenken over de invloeden door het beantwoorden van de vragen kan helderheid geven. Inzicht dus!