Artikel

Challenge: verbeter je pauze

Genoeg pauze nemen is voor veel zorgmedewerkers een hele uitdaging. Daarom gaan we deze zomer samen voor een gezonde pauze. Doe je mee? Met dit stappenplan helpen we je op weg. We dagen je uit om deze zomer één ding te veranderen aan jouw pauzemoment.

header

1. Wat wil je veranderen?

Bepaal wat je wil veranderen, en maak het concreet. Dus in plaats van ‘ik wil vaker mijn rust pakken’, schrijf je op hóe je dat wil bereiken.

Voorbeelden zijn:

  • Ik ga tijdens mijn pauze even naar buiten.
  • Tijdens de pauze mediteer ik 3 minuten.
  • Ik ga elke dag op hetzelfde moment pauzeren.
  • Tijdens de pauze zet ik mijn telefoon uit

Tip: Doe één ding tegelijk

Wil je écht iets veranderen in je leven? Probeer niet alles ineens te doen. Dat lukt misschien een paar weken, maar de kans is groot dat je daarna terugvalt in oude gewoontes. Het werkt beter om één ding tegelijk aan te pakken. En beloon jezelf als het goed gaat.

2. Hoe ga je het aanpakken?

Vraag je af wat jou tegenhoudt om nu deze gewoonte al aan te leren? Welke obstakels zijn er? En hoe gaat het jou wél lukken?

3. Beloon jezelf

Met beloningen motiveer je jezelf. Denk aan een stuk taart of die ene gadget die je al tijden wilt. Zorg daarnaast ook voor genoeg beloningen op de korte termijn. Zo houd je je challenge makkelijker vol.

4. Track je succes!

We hebben een handig schema voor je gemaakt waarmee je je succes kunt bijhouden. Hiermee zie je al snel of je ook echt stappen zet met je voornemens.

Download hieronder het schema, print het uit en ga aan de slag. 

Downloads

Verbeter je leefstijl met Salut

Salut leefstijl app
De Salut leefstijl app is een handige app om je leefstijl te verbeteren. De app geeft je (kleine) uitdagingen waarmee je jezelf een gezondere leefstijl aan kunt leren. Zodat je op een laagdrempelige manier gewoontes kunt veranderen en beter kan ontspannen. Of kies bijvoorbeeld voor het verbeteren van je voeding of je beweging.