Artikel

Psychische klachten door corona? Dit kun je eraan doen!

Het coronavirus vraagt uitzonderlijk veel van zorgmedewerkers. Worstel jij ook met gevoelens van machteloosheid, angst en verdriet? Maak dan gebruik van psychische ondersteuning. De mogelijkheden op een rij.

IZZ corona

Psychische ondersteuning

Heb je behoefte aan mentale ondersteuning om met de situatie om te kunnen gaan? Praten met een psycholoog of coach helpt bij het omgaan met stress en emoties.

 • Gratis contact met online psycholoog via OpenUp.care
  Heb je een IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ? Met OpenUp.care (video)bel of chat je vandaag nog met een psycholoog. Om je hart te luchten en te bespreken waar je tegenaan loopt. Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een consult duurt 25 minuten. En als het nodig is, dan kan er een vervolgconsult worden gepland. Meer informatie
 • Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP
  Iedereen in de zorg kan terecht bij het Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP. Aan de telefoon zitten gespecialiseerde psychologen. Het contactpunt is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8:30 en 21:30 uur op telefoonnummer 088 – 3305500.
 • Preventieve psychologische consults
  In alle aanvullende Zorg voor de Zorg-pakketten van IZZ krijg je een preventief psychologisch consult vergoed vanuit je preventiebudget. Zo geef je extra aandacht aan je geest.  

Zelfhulp

Je kunt ook zelf aan de slag om je mentale veerkracht te verbeteren. 

 • Krijg inzicht in je overbelasting: met de IZZ Zelfscreener, speciaal voor zorgprofessionals, helpen we je graag om inzicht te krijgen in jouw overbelasting. Vul de vragenlijst in en ontvang direct je persoonlijke uitslag met handige tips om je gezondheid te verbeteren. 
   
 • Online zelfhulp: Grip op coronastress
  Of ga direct aan de slag met de online zelfhulp: Grip op coronastress. In deze online workshop van Mirro krijg je praktische handvatten om met de huidige situatie om te gaan. Ook leer je goed tot rust te komen en meer aandacht te geven aan de dingen die belangrijk voor je zijn. Als IZZ-lid kun je hier gratis gebruik van maken.
   
 • Download de gratis hulpgids Zorgen voor professionals. Hierin staan praktische tips om goed voor jezelf te zorgen als je onder grote druk werkt.