Artikel

Psychische klachten door corona? Dit kun je eraan doen!

Het coronavirus vraagt uitzonderlijk veel van zorgmedewerkers. Worstel jij ook met gevoelens van machteloosheid, angst en verdriet? Maak dan gebruik van psychische ondersteuning. De mogelijkheden op een rij.

IZZ corona

Psychische ondersteuning

Heb je behoefte aan mentale ondersteuning om met de situatie om te kunnen gaan? Praten met een psycholoog of coach helpt bij het omgaan met stress en emoties.

 • Gratis contact met online psycholoog via OpenUp.care
  Heb je een IZZ Zorgverzekering uitgevoerd door VGZ? Met OpenUp.care (video)bel of chat je vandaag nog met een psycholoog. Om je hart te luchten en te bespreken waar je tegenaan loopt. Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een consult duurt 25 minuten. En als het nodig is, dan kan er een vervolgconsult worden gepland. Meer informatie

 

 • Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP
  Iedereen in de zorg kan terecht bij het Contactpunt psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals van ARQ IVP. Aan de telefoon zitten gespecialiseerde psychologen. Het contactpunt is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8:30 en 21:30 uur op telefoonnummer 088 – 3305500.

Zelfhulp

Je kunt ook zelf aan de slag om je mentale veerkracht te verbeteren. 

 • Platform Stress de baas
  Op het Platform Stress de baas vind je handige informatie, hulpmiddelen en tips om zelf de balans weer te vinden. En zo stress de baas te blijven. Doe bijvoorbeeld de gratis online test. Daardoor krijg je meteen inzicht in je eigen mentale gezondheid en een overzicht van mogelijkheden om die te vergroten. Het platform is een initiatief van PGGM&Co, PFZW en IZZ

  Er is ook een Platform Stress de Baas voor werkgevers in de zorg. Het platform helpt werkgevers bij goed werkgeverschap.
   
 • Online zelfhulp: Grip op coronastress
  Of ga direct aan de slag met de online zelfhulp: Grip op coronastress. In deze online workshop van Mirro krijg je praktische handvatten om met de huidige situatie om te gaan. Ook leer je goed tot rust te komen en meer aandacht te geven aan de dingen die belangrijk voor je zijn. Als IZZ-lid kun je hier gratis gebruik van maken.