Artikel

Webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Mindfulness helpt je om je veerkracht te vergroten. In de omgang met patiënten, met collega’s, en ook thuis. Met de webinar Mindful zorgen = beter zorgen leer je hoe je mindful leeft en zorgt. 

Webinar mindful zorgen

 

Met mindfulness vestig je je aandacht op het moment, zonder te oordelen. Het maakt je bewuster van wat er in het moment speelt. Ook leer je stress, negatieve gedachten, emoties en stresssignalen van het lichaam te herkennen.

Bekijk de webinar Mindful zorgen = beter zorgen

Zo'n 2.000 zorgmedewerkers keken live mee naar de webinar Mindful zorgen = beter zorgen. Psychologen Simone das Dores en Lotte Hendriks vertellen hoe je mindful leeft en hoe je deze ervaring toepast in de zorg. De webinar zit vol praktische oefeningen. 

Na het kijken van de webinar weet je:

  • Hoe je toewerkt naar mindful leven en zorgen
  • Hoe je bewust kiest om anders met problemen om te gaan
  • Hoe je bij stress en moeheid niet vervalt in een automatische stressreactie
  • Hoe je beter aanvoelt wat jijzelf en cliënten nodig hebben
  • Hoe je stress kunt verminderen bij cliënten met taalgebruik in de zorg

Presentatie inzien

Je kunt de pdf van de presentatie van Simone en Lotte hier downloaden

Mindfulness bij burn-out

Bijna 8 op de 10 deelnemers aan ons ledenpanel onderzoek ‘Burn-out en werken in de zorg’ geven aan klachten te hebben (gehad) die passen bij een burn-out. Daarom heeft IZZ een vergoeding voor mindfulness vanuit de aanvullende verzekering die je kunt inzetten bij burn-outklachten.

Jij zorgt voor anderen, wij zorgen voor jou

De webinar maakt deel uit van een reeks met webinars om zorgmedewerkers te versterken. Deze webinar wordt je aangeboden door IZZ, VGZ en PGGM&CO in samenwerking met OpenUp. We helpen je graag mindful te leven en zo je stress te verlagen. Veel plezier met deze webinar.