Nieuws

Webinar: Omgaan met agressie

Eisend gedrag, dreigende woorden, handtastelijkheid, geweld. Agressie in de zorg is niet oké. Het is kwetsend en onrechtvaardig. Hoe stevig je ook in je schoenen staat, agressie doet iets met je werkplezier. Het zorgt voor stress, frustratie en spanningsklachten. Des te zorgelijker dat uit recent onderzoek blijkt dat agressie in de zorg toeneemt. Heb jij ook last van agressie op de werkvloer? Volg dan het webinar "Omgaan met agressie".

webinar_agressie

Het programma

Het webinar vindt plaats op 11 mei van 19.30 tot 20.30 uur. In dit uur legt klinisch psycholoog Simone das Dores uit welke vormen van agressie er zijn en hoe je er goed op reageert.  Aan het eind van de webinar:

  • Kun je soorten agressie herkennen en onderscheiden
  • Kun je zorgen dat je jezelf niet wegcijfert of de ander belangrijker maakt
  • Ken je de juiste aanpak voor iedere soort
  • Weet je stap voor stap te reageren op agressie
  • Voorkom je veelvoorkomende valkuilen
  • Weet je hoe je zorgt dat je er niet alleen voor staat


Praktische informatie

Deelname aan het webinar is gratis en je kunt er 1 accreditatiepunt mee verdienen. Aanmelden voor dit webinar gaat via VGZ. Je kunt je aanmelden tot en met 9 mei 23:00.

Waarom dit webinar?

Ongeveer 2 op de 3 zorgmedewerkers heeft te maken met agressie op de werkvloer en 41% zelfs minimaal 1x per maand. Daarnaast geeft bijna de helft aan dat de agressie op de werkvloer door corona is toegenomen. Zorgwekkend, want agressie op de werkvloer leidt tot stress, frustratie en spanningsklachten. Dit blijkt uit recent onderzoek van Open Up Care. Daarom is een webinar voor zorgmedewerkers om beter om te kunnen gaan met agressie op de werkvloer hard nodig. Deze webinar maakt deel uit van een reeks aan webinars om zorgmedewerkers te versterken. Aangeboden door IZZ, VGZ, PGGM&Co en OpenUp.care. We hopen je te helpen bij het omgaan met agressie, zodat je je werkplezier kunt behouden en stress kunt verlagen.