Artikel

Webinar Omgaan met agressie

Grote kans dat je het afgelopen jaar met een agressieve cliënt of boos familielid te maken hebt gehad. Het overkomt 43% van de zorgmedewerkers bijna maandelijks. Heb jij ook last van agressie op de werkvloer? Bekijk dan de webinar Omgaan met agressie.

Afbeelding webinar agressie

 

Eisend gedrag, dreigende woorden, handtastelijkheid, geweld. Agressie in de zorg is niet oké. Het is kwetsend en onrechtvaardig. Hoe stevig je ook in je schoenen staat, agressie doet iets met je werkplezier. Het zorgt voor stress, frustratie en spanningsklachten. Des te zorgelijker dat uit recent onderzoek blijkt dat agressie in de zorg toeneemt.

Bekijk de webinar Omgaan met agressie

Ruim 3.000 zorgmedewerkers keken live mee naar de webinar Omgaan met agressie. Klinisch psycholoog Simone das Dores en arbeids- en organisatiepsycholoog Myrthe Weijschedé vertellen hoe je met agressie kunt omgaan en hoe je valkuilen vermijdt. Speciaal voor mensen in de gehandicaptenzorg, verpleegzorg, huisartsenzorg, ziekenhuiszorg en thuiszorg.

Na het kijken van de webinar:

  • Kun je soorten agressie herkennen en onderscheiden
  • Kun je zorgen dat je jezelf niet wegcijfert of de ander belangrijker maakt
  • Ken je de juiste aanpak voor iedere soort
  • Weet je stap voor stap te reageren op agressie
  • Voorkom je veelvoorkomende valkuilen
  • Weet je hoe je zorgt dat je er niet alleen voor staat

Presentatie inzien

Je kunt de presentatie hier downloaden.

Podcast over agressie

We hebben ook een podcast over agressie en geweld gemaakt. In de podcast hoor je hoe zorgorganisatie Elver omgaat met agressie en geweld op de werkvloer. Robin Rotman van BNR in gesprek met Mirjam Kamer en Ellen Dibbes van Elver.

Jij zorgt voor anderen, wij zorgen voor jou

De webinar maakt deel uit van een reeks met webinars om zorgmedewerkers te versterken. Deze webinar wordt je aangeboden door IZZ, VGZ en PGGM&CO in samenwerking met OpenUp. We hopen je te helpen bij het omgaan met agressie, zodat je je werkplezier kunt behouden en stress kunt verlagen. Veel plezier met de webinar.