Artikel

Webinar: Omgaan met agressie

Eisend gedrag, dreigende woorden, handtastelijkheid, geweld. Agressie in de zorg is niet oké. Het is kwetsend en onrechtvaardig. Hoe stevig je ook in je schoenen staat, agressie doet iets met je werkplezier. Het zorgt voor stress, frustratie en spanningsklachten. Des te zorgelijker dat uit recent onderzoek blijkt dat agressie in de zorg toeneemt. Heb jij ook last van agressie op de werkvloer? Bekijk dan het webinar "Omgaan met agressie".

Kijk het webinar 'Omgaan met agressie' terug

Ruim 3000 zorgmedewerkers keken live mee naar het webinar 'Omgaan met agressie'. Klinisch psycholoog Simone das Dores en Arbeids- en Organisatiepsycholoog Myrthe Weijschedé vertelden hoe je met agressie kunt omgaan en hoe je valkuilen vermijdt. Speciaal voor mensen in de gehandicaptenzorg, verpleegzorg, huisartsenzorg, ziekenhuiszorg en thuiszorg. Na het terugkijken van het webinar:

  • Kun je soorten agressie herkennen en onderscheiden
  • Kun je zorgen dat je jezelf niet wegcijfert of de ander belangrijker maakt
  • Ken je de juiste aanpak voor iedere soort
  • Weet je stap voor stap te reageren op agressie
  • Voorkom je veelvoorkomende valkuilen
  • Weet je hoe je zorgt dat je er niet alleen voor staat

Kijk het webinar hieronder terug en bekijk de presentatie van Simone en Myrthe.

 

Downloads

 

Waarom dit webinar?

Ongeveer 2 op de 3 zorgmedewerkers heeft te maken met agressie op de werkvloer en 41% zelfs minimaal 1x per maand. Daarnaast geeft bijna de helft aan dat de agressie op de werkvloer door corona is toegenomen. Zorgwekkend, want agressie op de werkvloer leidt tot stress, frustratie en spanningsklachten. Dit blijkt uit recent onderzoek van Open Up Care. Daarom is een webinar voor zorgmedewerkers om beter om te kunnen gaan met agressie op de werkvloer hard nodig. Deze webinar maakt deel uit van een reeks aan webinars om zorgmedewerkers te versterken. Aangeboden door IZZ, VGZ, PGGM&Co en OpenUp.care. We hopen je te helpen bij het omgaan met agressie, zodat je je werkplezier kunt behouden en stress kunt verlagen.