Ledenvoordeel

Training HeartMath: meer veerkracht, minder stress

Online training HeartMath
Gratis voor IZZ-leden

Balans! Als je je lijf, brein en emoties in balans brengt ontstaat er ruimte. Meer ruimte om na te denken, aandacht te geven, lief te hebben en zorg te dragen voor je lichaam, hoofd en omgeving. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor een rustiger lijf en meer grip op je gedachten en emoties? Daar helpen de tools van HeartMath je bij. Waaronder deze training. De focus ligt op je hart, ademhaling en zodoende minder stress in je lijf.

Je hart doet veel en goed werk. Maar soms kan je hartslag op hol slaan of juist te laag zijn, in verhouding tot wat je lichaam nodig heeft. Dat geeft een gestrest gevoel en heeft z’n weerslag op jouw emotionele welzijn, fitheid en gezondheid. Wil je leren hoe je jouw hart kunt inzetten voor minder stress? Hoe je de communicatie tussen je hart en hoofd kunt verbeteren? En hoe je door je hart je energie over de dag beter kunt verdelen? Volg dan de drie korte, online trainingen van HeartMath. Met elke week nieuwe inzichten om te integreren in je dagelijks leven en werk. 

Inhoud van de training

Elke week werk je samen met de professionals van HeartMath aan een nieuw thema. Tussendoor ga je oefenen en geef je jezelf de tijd om de informatie en de verschillende technieken te integreren in je dagelijks leven en werk. Je kunt de modules het beste met een tussentijd van een week volgen. Daarmee geef je jezelf de tijd om te oefenen en het geleerde eigen te maken. 

De training bestaat uit drie modules van 30 minuten: 

  • Module 1 -  Stress en fysiologie
  • Module 2 -  Hart Ritme Variabiliteit. De taal van het hart.
  • Module 3 -  Gevoelens en emoties. Maak een shift.


Elke training is gekoppeld aan voorbeelden die je in jouw werk in de zorg tegenkomt. Na elke module doe je oefeningen en krijg je huiswerkopdrachten.

Resultaat

In de drie modules ontdek je o.a.:

  • Wat hartcoherentie is en hoe het werkt;
  • Hoe je stresspatronen via je lijf (in plaats van via je brein) kunt doorbreken;
  • Hoe je een betere hart-brein-communicatie kunt krijgen;
  • Hoe je gevoelens en emoties een plek kunt geven door meer aandacht voor je hart 

Zo vraag je de training aan

Dit ledenvoordeel is voor iedereen in zorg en welzijn. Sluit je gratis aan bij IZZ, het grootste collectief in zorg en welzijn en profiteer direct van het voordeel. Meld je nu aan.

Ben je al lid van IZZ, (log in en) ga verder met bestellen.

Log in om gebruik te maken van dit ledenvoordeel

Inloggen

Meer van HeartMath