Nieuws

Stress nekt zorgmedewerker

Vandaag (27 november 2020) in De Telegraaf: Ruim helft zorgmedewerkers kampt met meer stress dan voor corona. Kwart zorgprofessionals overweegt andere baan als stressklachten niet verminderen.

Stress nekt zorgmedewerker
Laurianne de Vos toont hoe zij ingepakt de patiënten op de ic behandelt. Ⓒ THIJS ROOIMANS

Uit een recente poll onder 900 zorgmedewerkers die wij samen met onze partners Coöperatie VGZ, OpenUp en PGGM&CO uitvoerden tijdens ons gezamenlijke webinar 'Het succes van minder stress' blijkt dat de helft van de zorgmedewerkers zich momenteel gestrest voelt en maar liefst zes op de tien nu meer stress ervaren dan voor corona. Als zorgmedewerkers stress ervaren, dan bespreekt 75% van de zorgmedewerkers het op het werk. Twee op de tien bespreken het niet op het werk. Ondanks de toegenomen stress, vindt ruim een kwart van de zorgprofessionals dat hun werkgever onvoldoende maatregelen treft om stressklachten te voorkomen of te verminderen. Dit blijft niet zonder gevolg, want ruim een kwart van de zorgmedewerkers overweegt een andere baan te zoeken als de stressklachten niet verminderen.

Lees het artikel in De Telegraaf online (inloggen vereist) of bekijk de download. 
Benieuwd naar alle uitkomsten uit de stress-poll? Bekijk de resultaten in de download

Downloads

Het succes van minder stress

Tijdens de Week van de Werkstress, volgden ruim 1.500 zorgmedewerkers de online webinar 'Het succes van minder stress'. Kijk hem nu terug.