Jij staat sterker met de IZZ Zorgverzekering

Door samen te werken als nooit te voren en er voor elkaar te zijn, hebben we samen de zorg op de been gehouden. In een van de zwaarste jaren voor de zorg. Daarom is er de IZZ Zorgverzekering speciaal voor mensen in de zorg. Daarmee sta je zelf sterker met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. En samen met je collega’s sta je sterker doordat je met je zorgverzekering bijdraagt aan een gezondere zorgsector.

IZZ Samen staan we sterker

Het IZZ Ledenpakket ZorgGezond

Jij staat sterker met de IZZ zorgverzekering, afgestemd op jouw werk in de zorg. Een goede keuze. Bovendien heb je recht op het IZZ Ledenpakket ZorgGezond. Gratis extra’s waarmee je jouw gezondheid verder kunt versterken:

 1. Wij betalen jouw eigen risico bij COVID-19 besmetting
  Coronabesmetting gekregen door je werk in de zorg? Wij vinden het onterecht als je daarvoor zelf zorgkosten moet maken. IZZ compenseert daarom de kosten van jouw eigen risico (tot maximaal €385) als je als zorgmedewerker COVID-19 hebt opgelopen en daardoor extra zorgkosten maakt. Ook wanneer dit je in 2020 is overkomen (en je in 2020 ook een IZZ Zorgverzekering had).
 2. Ledenvoordelen en korting
  Als lid van het IZZ Ledencollectief profiteer je van diverse voordelen en korting op gezonde diensten, artikelen en trainingen. Denk aan gratis online zelfhulp, korting op boeken, gezonde voeding of sportieve activiteiten.
 3. Vroegsignalering stress en burn-out
  88% van de mensen in de zorg piekert over corona: mentaal staan jij en je collega’s op dit moment onder enorme druk. IZZ biedt praktische hulp bij werkdruk, stress en verwerking van schokkende gebeurtenissen. Denk aan een zelftest die inzicht geeft in jouw energiebalans. De test geeft een signaal als het echt tijd is om hulp in te schakelen of vertelt hoe je kunt voorkomen dat je de balans kwijtraakt. Op basis van de testresultaten krijg je advies over mogelijke ondersteuning.
 4. Zorg gaat altijd door Garantie
  De zorg moet  altijd doorgaan, dat is één van de pijlers in de Nederlandse samenleving. Daarom is het belangrijk dat zorgmedewerkers snel worden geholpen als ze zelf zorg nodig hebben. Zeker in deze bijzondere tijd. Met de Zorg gaat altijd door Garantie krijg je gegarandeerde hulp wanneer een behandeling of operatie in het ziekenhuis van jouw keuze wordt uitgesteld, omdat het maximale aantal behandelingen voor dat jaar is bereikt (omzetplafond). Met deze garantie wordt de zorg vergoed ongeacht het omzetplafond. Als zorgmedewerker met een IZZ Zorgverzekering kun jij direct worden geholpen en hoef je niet op de wachtlijst.
 5. Collegiale ondersteuning
  Ondersteuning van collega's is enorm belangrijk bij de verwerking van heftige gebeurtenissen. We kijken als collectief hoe we dat goed kunnen faciliteren. Zoals nazorg na een intensieve corona-periode. Daar gaan we o.a. webinars voor organiseren. Meer informatie hierover volgt. Wanneer je je lidmaatschap activeert houden we je op de hoogte per email. 


Met je IZZ zorgverzekering ben je automatisch deelnemer aan het IZZ Ledencollectief. Je hebt recht op het Ledenpakket zodra je je IZZ-lidmaatschap geactiveerd hebt.

De IZZ Zorgverzekering

Met de IZZ Zorgverzekering sta je sterker met vergoedingen en voordelen afgestemd op jouw werk in de zorg. Juist in deze zware tijden.

Het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket stemmen we speciaal af op het werken in de zorg. Nieuw in dit pakket in 2021:

 • Preventieve psychologische consults
 • Slaapcursus
 • Training voor mantelzorgers
 • Online intake arbeidsfysiotherapie
 • Verruimd preventiebudget

Je krijgt van Stichting IZZ in 2021 € 30 extra korting op dit pakket.

 

De voordelen van de IZZ Zorgverzekering in 2021:

 • Gratis IZZ Ledenpakket ZorgGezond met o.a. eigen risico compensatie bij Covid-19.
 • Scherpe premie én maximale wettelijke collectiviteitskorting van 5%.
 • Werkgeversbijdrage in veel zorg-cao’s, oplopend tot circa €172 bruto per jaar.
 • Aanvullend Zorg voor de Zorg-pakket: speciaal afgestemd op werken in de zorg. 
 • Ruime keuze bij 2 zorgverzekeraars: CZ en VGZ.
 • Je draagt bij aan een gezondere zorgsector.

Het IZZ Ledencollectief

IZZ biedt meer dan alleen de IZZ Zorgverzekering. Als ledencollectief met 410.000 leden (allemaal zorgmedewerkers en hun gezinsleden) maken we ons sterk voor jouw gezondheid en die van je collega’s. Dit doen we ook met onze aanpak voor gezond werken in de zorg en een beter werkklimaat. Samen met werkgevers in de zorg werken we aan oplossingen om de gezondheid op het werk te verbeteren. Als lid van IZZ ontvang je bovendien 4 keer per jaar ons ledenmagazine en denk je met ons mee via het Ledenpanel. Want in de zorg staan we samen sterker.

Kies voor de IZZ Zorgverzekering want samen staan we sterker