Tip van Janneke Vreugdenhil 

Gooi de smaakmakers zodra het water op is niet weg.  Zacht fruit zoals aardbeien en bosbessen leent zich nog prima voor een smoothie of zo. Partjes citroen en limoen kun je nog over bijvoorbeeld je vis uitknijpen.


Hoe je voor jezelf zorgt voor en tijdens de overgang, is van grote invloed op de kwaliteit van je leven op de lange termijn. Voeding en beweging zijn daarbij van groot belang. Zoiets simpels bijvoorbeeld als voldoende water drinken ... Met deze heerlijke smaakjes is dat een makkie.
 

Water met een smaakje

Ingrediënten (voor 1 tot 1,5 liter)

  • 4 takjes munt + 1 citroen in parten
  • 4 takjes verveine of citroenmelisse + ½ citroen in parten
  • 3 vlierbloesemschermen in mei en juni (of gedroogde in de rest van het jaar) + ½ citroen in parten
  • 1 stengel rabarber in stukjes + 2 repen sinaasappelschil
  • ¼ komkommer in plakjes + 2 takjes citroenmelisse
  • ¼ komkommer in plakjes + ½ sinaasappel in parten + 2 takjes munt
  • ¼ komkommer in plakjes + ½ rode grapefruit in parten + 1 takje rozemarijn
  • ¼ komkommer in plakjes + 50 g aardbeien in plakjes + 1 limoen in parten
  • 50 g aardbeien in plakjes + 3 takjes tijm
  • 50 g frambozen + ½ citroen in parten + ½ half takje rozemarijn
  • 50 g bosbessen + 3 takjes basilicum
  • ½ rode grapefruit in plakjes
  • 1 sinaasappel in parten + 1 limoen in parten + 3 takjes gekneusde peterselie
  • 1 schijf watermeloen in stukjes + 2 takjes munt

Bereiden (5 minuten, 2 uur wachten)

Kies een van bovenstaande combinaties om aan 1 liter water toe te voegen. Laat het 2 uur trekken voor de meeste smaak.