Nieuws

Hulp bij financiële zorgen

90% van de zorg- en welzijnsmedewerkers merkt de negatieve gevolgen van de prijsstijgingen in hun portemonnee. Dat blijkt uit onderzoek van PGGM&CO. Steeds meer professionals maken zich hierdoor zorgen over hun financiële situatie. Een helpende hand.

Het kan iedereen overkomen: moeite hebben om rond te komen. Door ontslag of ziekte bijvoorbeeld. Door tijdige signalering van betalingsproblemen kun je erger voorkomen. Wat kun je zelf doen aan je financiële fitheid? En wat biedt IZZ samen met de zorgverzekeraars CZ en VGZ?

Hulp bij financiële zorgen

  • Weten hoe je er financieel voor staat? Doe de Geldfittest, gratis & anoniem, op de site van geldfit.nl
  • Meer werken? Of het nu gaat om een paar uur extra, of de overstap van parttime naar fulltime: de Werk-Uren-Berekenaar laat je in vijf eenvoudige stappen zien wat het oplevert
  • Online module Minder zorgen om geld: een online zelfhulpmodule, gratis voor IZZ-leden.

Hulp bij betalingsachterstand en schulden

  • Gespreid betalen van premie en/of eigen risico? Gebruik de mijn omgeving van CZ of van VGZ voor de Zorg of de VGZ-IZZ app.
  • Later betalen van zorgnota’s? Neem contact op met Klantenservice van CZ of VGZ
  • Kijk voor meer infomatie over hulp bij betalingsachterstanden op de site van CZ of VGZ 
  • Verder biedt CZ nog de ondersteuning: Hulp bij de administratie 

Financiële hulp na COVID

Zorgprofessionals die door besmetting met COVID-19 zorgkosten hebben moeten maken, waarbij het verplichte eigen risico is doorbelast kunnen compensatie van dit eigen risico krijgen. En in geval van LONG COVID kan een tweede aanvraag worden gedaan. De Eigen Risico Compensatie geldt alleen voor IZZ verzekerden werkzaam in de zorg. Ga voor meer informatie naar https://izz.nl/eigen-risico-compensatie.

Schrijf je in voor de IZZ nieuwsbrief

Maandelijks het laatste nieuws over gezond werken in jouw mailbox!