Artikel

Preventiebudget: blijf gezond met onze preventieve zorg

An apple a day keeps the doctor away. Door preventie voorkom je gezondheidsklachten. Daarom vind je in de aanvullende pakketten van de IZZ Zorgverzekering een ruim en vrij te besteden preventiebudget.

Preventie budget IZZ

De IZZ Zorgverzekering door CZ of VGZ is speciaal voor alle mensen in de zorg en welzijn. Met vergoedingen en voordelen afgestemd op het werken in de zorg. Omdat werken in de zorg mooi maar ook pittig kan zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Bovendien zit er in de aanvullende Zorg voor de Zorg-pakketten een preventiebudget. Het doel van preventie is dat je gezond blijft door je gezondheid te beschermen en te verbeteren. Zo voorkom je dat je  later veel zorgkosten moet maken.

Persoonlijke keuze

De hoogte van het preventiebudget verschilt per aanvullende verzekering. Hoe je je budget wil besteden, mag je zelf bepalen. Want preventieve zorg is heel persoonlijk. Je maakt een keuze uit het ruime aanbod van preventieve zorg. En je verzekeraar VGZ of CZ vergoedt de kosten, tot het maximale bedrag van jouw budget.

Aanbod preventieve zorg

  • Leefstijlcheck

Wil je inzicht in je leefstijl en gezondheid? De leefstijlcheck bestaat uit een vragenlijst en een gesprek met een coach.  

  • Online intake arbeidsfysiotherapie

Een arbeidsfysiotherapeut kijkt naar je werkomstandigheden bij het zoeken naar een oplossing voor fysieke klachten. In de online intake zit o.a. een vraaggesprek en werkplekanalyse zodat ook de invloed van je werk op je klachten duidelijk is.

  • Sportmedisch onderzoek

Je kunt voor een sportmedisch onderzoek terecht bij een sportarts. Als je bijvoorbeeld advies wil over welke vorm van bewegen gezond voor jou is. Of advies over (het voorkomen van) blessures. Je kunt het budget inzetten voor een algemeen onderzoek, begeleiding of een sportkeuring.

  • Consult bij een verpleegkundig overgangsconsulent

Voor elke vrouw is het goed om zich te laten informeren over de overgang, niet alleen als je overgangsklachten hebt. Verpleegkundig overgangsconsulenten zijn gespecialiseerd in de overgang. Je krijgt adviezen op het gebied van voeding, leefstijl en medicatie om gezond door de overgang te komen. Je kunt zonder verwijzing een afspraak maken.

  • Preventieve psychologische hulp 

Praat bijvoorbeeld eens met de Mentaal fit coaches. Ze zijn er om naar je te luisteren en je te helpen. Allemaal online. Je belt dus gewoon vertrouwd vanuit huis. In 30 minuten krijg je handige tips om zelf verder te kunnen. Dit gesprek krijg je vergoed vanuit de aanvullende verzekering bij de IZZ Zorgverzekering door VGZ.

  • Diverse cursussen, zoals reanimatie- en EHBO-cursussen
     

Overzicht per verzekeraar 

Wil je weten waar jij je preventiebudget aan kunt besteden? Kijk dan op de site van VGZ of CZ.