Onderzoek

Stijgend zorggebruik: wat kun je zelf doen?

Voor jouw patiënten zorgen, dat is je passie. En die van je collega’s. Maar jij en je collega’s hebben zelf ook veel zorg nodig. Uit de cijfers van IZZ blijkt dat zorgmedewerkers steeds vaker fysiotherapie en psychische zorg nodig hebben. Elk team krijgt hiermee te maken. Wat is er aan de hand, en wat kun je eraan doen?

Gezond werken in de zorgAls het om jouw gezondheid of die van je collega’s gaat, houdt IZZ de vinger aan de pols. Wij verzamelen en analyseren jaarlijks het zorggebruik van zorgmedewerkers met een collectieve IZZ Zorgverzekering. De onderzoeksresultaten zijn representatief voor alle zorgmedewerkers. 

IZZ Zorggebruikcijfers

De onderzoekscijfers geven IZZ inzichten op organisatieniveau. Iedereen kan daarmee zien hoeveel psychische zorg en fysiotherapie zorgmedewerkers hebben gebruikt. Het zorggebruik is anoniem en op groepsniveau in kaart gebracht. Werk je bij een zorgorganisaties waar meer dan 25 medewerkers een IZZ Zorgverzekering hebben? Ben je benieuwd naar de cijfers voor jouw organisatie? Neem contact op met IZZ voor een adviesgesprek.

Hoe gezond kun je werken?

Zorggebruik is een indicator voor hoe gezond mensen bij een organisatie kunnen werken. Het zegt net zoveel als verzuim en medewerkerstevredenheid. Hoe dat zit, lees je in een artikel 'Wat zegt zorggebruik' dat is geschreven voor zorgorganisaties.