De overgang

De overgang is een periode die je niet moet onderschatten. Bijna tweederde van de vrouwelijke zorgmedewerkers tussen de 40 en de 60 jaar ervaart overgangsklachten. Weet jij voldoende over  de overgang en de invloed ervan op jou en jouw werk? Lees op deze pagina meer. Ter ondersteuning én inspiratie. 

Meest gelezen

Herken de symptomen van de overgang

Vrouwen in de overgang ervaren meer druk op het werk. Dat weten we uit onze onderzoeken. Zo zegt 40% van de deelnemers aan het IZZ Ledenpanel dat de overgang impact heeft op het werk. En aangezien de overgang wel 2 tot 10 jaar kan duren, is het belangrijk om je bewust te zijn van de symptomen. Bijvoorbeeld: heftige menstruaties, moeheid, opvliegers, heftige bloedingen, last van spieren en gewrichten, stemmingswisselingen, down zijn en libidoverlies. 

Zo blijf je gezond aan het werk tijdens de overgang

Omdat veel vrouwen klachten hebben door de overgang, helpen we graag om toch gezond te kunnen blijven werken. Met tips en adviezen en een vergoeding voor een overgangsconsulent in de aanvullende verzekering. Ook helpen we zorgorganisaties om de overgang bespreekbaar te maken. Want erover praten, ook op je werk, helpt al. Hoe je dat doet? Gebruik de tips om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken.