Gezond werken in de zorg doen we samen

Nederland kan niet zonder de zorg. En de zorg gaat altijd door, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor goede zorg, zijn gezonde zorgmedewerkers nodig. En gezonde zorgorganisaties. Bij IZZ werken we hier aan. Iedere dag. Samen met u.

Inzicht uit onderzoek

Jaarlijks doen we samen met universiteiten, zorgbranches, VWS en werkgeversverenigingen  meerdere onderzoeken naar de gezondheid van zorgmedewerkers. O.a. ons jaarlijkse onderzoek naar het fysieke en psychische zorggebruik van werknemers van uw zorgorganisatie en de jaarlijkse IZZ-Monitor Gezond Werken in de Zorg. Meestal doen we kennis op over de gehele zorgbranche, soms zoomen we in op een specifieke afdeling of doelgroep. Zoals ons onderzoek op de Spoedeisende Hulp of ons onderzoek naar het Behoud van Jong Zorgtalent.

 

De kennis delen we met u

Deze kennis delen we in ons magazine Inzicht en tijdens kennissessies. Daarnaast organiseren we leernetwerken, geven inzicht in het belang van gezond werken en doen bij tientallen zorgorganisaties projecten om gezond werken te verbeteren.

Een beter organisatieklimaat binnen uw organisatie

Ook gaan we in gesprek met zorgbestuurders, leidinggevenden en HR-, arbo- en Or-professionals om Gezond Werken hoog op de agenda te zetten. Met ons wetenschappelijk getoetste programma InDialoog ondersteunen we zorgorganisaties om binnen teams aan de slag te gaan met gezond werken. De IZZ aanpak InDialoog is een wetenschappelijk bewezen methode voor het voeren van een oplossingsgerichte dialoog en het creëren van een gezond en veilig organisatieklimaat. Met InDialoog gaan alle lagen van de organisatie met elkaar in gesprek over gezond werken en worden er gezamenlijk  oplossingen gezocht om gezonder te werken. Onze projecten zijn gericht op het terugdringen van verzuim, bevorderen van duurzame inzetbaarheid en daarmee het binden en behouden van zorgmedewerkers.

Een goede zorgverzekering van mensen in de zorg

De IZZ Zorgverzekering wordt door IZZ samengesteld zodat belangrijke zorg voor mensen in de zorg, zoals fysiotherapie en mantelzorg, optimaal verzekerd is. Want werken in de zorg vraagt nu eenmaal iets anders van je, zowel lichamelijk als psychisch. Voor de uitvoering van de IZZ Zorgverzekeringen maken we namens de leden afspraken over de inhoud, premie en service met de uitvoerend zorgverzekeraars (VGZ en CZ).

Niet alleen zorgmedewerkers profiteren van de IZZ Zorgverzekering. Ook werkgevers profiteren als hun zorgmedewerkers kiezen voor IZZ. IZZ heeft namelijk een dashboard met daarin actuele zorggebruik cijfers. Als binnen uw zorgorganisatie minimaal 25 IZZ-verzekerden fysiotherapie of psychische zorg hebben gebruikt, kunt u zien hoe het zorggebruik binnen uw organisatie is. En dat kunt u vergelijken met uw branchegenoten. Het zorggebruik is een goede graadmeter voor een gezond organisatieklimaat.

Wilt u samen met ons de gezondheid van uw medewerkers verbeteren?

Neem contact op met een van onze adviseurs gezond werken voor een persoonlijke afspraak.