Zorggebruik

IZZ onderzoekt elk jaar het zorggebruik van haar leden. Zorggebruik zegt veel over hoe gezond zorgmedewerkers hun werk kunnen doen. We kijken naar fysiotherapie en psychische zorg omdat die het meest gerelateerd zijn aan het werk.

Status

Resultaten 2022 beschikbaar

Inzichten

Meer fysiotherapie en psychische zorg

In 2022 gebruikten zorgmedewerkers meer fysiotherapie en psychische zorg dan de afgelopen vijf jaar. 41% van de zorgmedewerkers gebruikte fysiotherapie. Dit is een stijging van 13,5% ten opzichte van 5 jaar geleden. Daarnaast gebruikte 1 op de 10 zorgmedewerkers psychische zorg. Dit is een stijging van 54% ten opzichte van vijf jaar geleden. Het psychisch zorggebruik is het hoogst onder medewerkers onder de 36 jaar. Van deze leeftijdsgroep gebruikt 1 op de 5 (<25 jaar) tot 1 op de 6 (25-35 jaar) psychische zorg.

Hoe is het zorggebruik in je organisatie?

IZZ beschikt over de actuele cijfers over het Zorggebruik in de zorg. Als binnen jouw zorgorganisatie minimaal 25 IZZ-verzekerden fysiotherapie of psychische zorg hebben gebruikt, kun je samen met onze adviseur kijken naar het zorggebruik binnen de organisatie. En vergelijken met branchegenoten.

Downloads

Resultaten Zorggebruik 2022