De expert

Podcast Traditioneel leiderschap in de zorg meestal niet nodig

m.venus

Voor deze Skipr en Zorgvisie-podcast ging redacteur Lennard Bonapart in gesprek met Martijn Venus. Venus is senior-adviseur Gezond werken in de zorg bij Stichting IZZ. Hij begeleidt daarbij veel zorgorganisaties op het gebied van gezond werken en alles wat daaronder valt. Hij probeert leidinggevenden in zorgorganisaties bewust te maken van de verschillende leiderschapsstijlen, en ziet daarbij een langzame verandering van traditioneel leiderschap naar meer situationeel modern leiderschap.

Nu zoveel zorgmedewerkers kampen met geldzorgen is het als werkgever des te belangrijker om het gesprek te faciliteren, en als medewerker je zorgen bespreekbaar te maken. Zo kun je zaken kijken welke energiegevers er tegenover de geldzorgen als energievreter gezet kunnen worden. Dat vraagt om een kwalitatieve dialoog waarin er met oprechte aandacht wordt geluisterd, er samen oplossingen worden gevonden die vervolgens ook uitgevoerd worden.

IZZ nieuwsbrief Gezond werken in de Zorg

Onze digitale nieuwsbrief is gericht op professionals die zich bezighouden met Gezond Werken in de Zorg en verschijnt circa 12 keer per jaar.

Aanmelden