Nieuws

BNR Podcast: Impact leidinggevende op gezondheid zorgmedewerkers

In deze BNR-podcast spreken Marja Sasse, manager bij de ZZG Zorggroep en Martijn Venus, adviseur en training Gezond Werken in de Zorg bij Stichting IZZ over de impact die leidinggevenden in de zorg hebben op de gezondheid van zorgmedewerkers. 

podcast opname

Uit onderzoek van IZZ blijkt dat veel leidinggevenden zich te weinig bewust zijn van hun invloed op de gezondheid van de medewerkers. Hoe kan je als leidinggevende een bijdrage leveren aan de gezondheid van je medewerkers? Welk nieuw soort leiderschap vraagt deze nieuwe tijd?

Martijn Venus van Stichting IZZ vertelt in de podcast dat leidinggevenden in de zorg te veel bezig zijn met brandjes blussen, terwijl er een grote veenbrand woedt. Manager Marja Sasse van de ZZG Zorggroep legt uit hoe zíj leiding geeft en waarom het verzuim in haar teams vaak erg laag is. Luister de podcast van ruim 30 minuten tijdens een gezonde lunchwandeling. 

Gezondheid van je mensen verbeteren en verzuim verlagen?

Stichting IZZ organiseert 3-daagse trainingen voor leidinggevenden in de zorg. Werk aan jouw leiderschapsvaardigheden. Zet vandaag nog de eerste stap voor een gezond werkend zorgteam. Kijk voor meer info op www.izz.nl/training.