Zorgsucces

Ronald Helder, bestuurder Amarant, juist nu in gesprek met medewerkers

Ronald Helder is bestuurder bij GHZ-organisatie Amarant. Zij volgen met meerdere teams de IZZ Aanpak InDialoog voor meer werkplezier. Lees hun ervaringen met de aanpak.

Ronald Helder

"Gezonder werken in de zorg begint altijd met een gesprek. Éen van dingen die bij Amarant tijdens de dialoog naar boven kwamen waren de misverstanden tussen bestuurders en directie en medewerkers. Als voorbeeld zeg ik altijd: 
 

Het bestuur denkt dat ze alle ruimte geven, medewerkers denken dat ze geen enkele ruimte hebben. 

Ronald Helder

Dat heeft gewoon met afstand te maken. Op het moment dat je met elkaar in gesprek bent, dan zie je ineens dat medewerkers meer context nodig hebben en dat bestuurders eigenlijk vaak veel meer ruimte geven dan iedereen denkt. Het gesprek helpt daar enorm bij"

Amarant op weg naar een 8+met InDialoog

Zorgorganisatie Amarant wil dat alle medewerkers iedere werkdag een 8 of hoger geven als rapportcijfer. Daarom heeft ze met de IZZ-aanpak InDialoog een programma ingericht rondom verzuim en werkplezier. ‘Er moet aandacht zijn voor hoe je je als medewerker voelt.’ Lees meer over hoe de projectleider, teamleider en HR-manager aan de slag zijn met InDialoog.